DELA

Nystart för Air Åland

Sedan i går sköter det svenska flygbolaget Next Jet Air Ålands flygningar. Enligt vd Jan Erik Sundberg är operatörsbytet något av en nystart.
– Allt med flygen sköts av experter i Next Jet, medan Air Ålands uppgift nu är att utveckla kund- och flygservicen till Åland, säger Sundberg, som även kan berätta att sommarens aktieemission är fulltecknad.
Flygplan, teknik och piloter samt ansvaret för att flygen kommer och går som de ska ligger nu på det svenska flygbolaget Next Jet, Air Ålands nya partner.
I ett pressmeddelande berättar Air Ålands vd Jan Erik Sundberg att den tidigare ambitionen att bli ett fullvärdigt flygbolag lämnas och i stället satsar man på att utveckla flyg- och kundservicen.
– För att tydliggöra den nya inriktningen byter vi även logotyp. De nya flyg som Next Jet kommer att använda i trafiken för Air Åland pryds med den nya logotypen.
I slutet av juni bjöd Air Åland ut 33.500 nya aktier, till kursen 5 euro per styck till sina ägare, vilket skulle ge 170.000 euro i nytt kapital.
– Aktieemissionen avslutades den 20 juli och blev fulltecknad, berättar Jan Erik Sundberg.
Läs mer i papperstidningen!

Anna Björkroos