DELA

Nyängen-förälder vädjar om nybyggt daghem

Linda Söderström, mamma till Elina 4 år, har tröttnat på att stadens löfte om ett nybyggt Nyängens daghem inte förverkligas.
Hon har startat en namninsamling för att alla som vill – särskilt unga familjer i centrala Mariehamn – ska kunna ge sitt stöd.
Nya Åland berättade förra månaden om personalens vädjan om ett nybygge. De har tålmodigt – i 13 år faktiskt – väntat förgäves på att staden ska infria sitt löfte om ett nytt dagis i stället för de två kontorsbaracker man huserat i allt sedan gamla Lillstugans dagis utdömdes på grund av mögel.
Nu finns ett förslag att enbart bygga ut barackdagiset med en avdelning. Varken personalen eller föräldrarna vill ha ett daghem där de två gamla avdelningarna håller låg standard och den nybyggda hög.

Många problem
Linda Söderström berättar att det var lätt att få föräldrarna att skriva på hennes upprop.
– Det är mycket problem med huset. Det är kallt och dragigt, inte minst på golvet där barnen sitter och leker. I vintras var det ibland bara 15 grader varmt på morgnarna. Huset värms med el, och så skulle det bli även i fortsättningen ifall det enbart blir en utbyggnad.
– Namnlistorna kommer att finnas på Nyängens dagis till och med fredagen den 7 maj. Den som vill får gärna komma hit och skriva på efter klockan 13 på vardagarna, uppmanar hon.
Läs mer i papperstidningen.

ANNIKA ORRE