DELA

Nästa gala planeras redan efter helgens framgång

Dansgolvet höll och nästan 300 personer dansade sig genom natten på dansgalan i Vikingahallen till tonerna av San Marino & Linda.
För andra året arrangerade Dansens vänner i lördags en dansgala i Vikingahallen. Det österbottniska bandet San Marino & Linda bjöd upp till dans. Nästan 300 danssugna hörsammade lockropet.
Carola Sundström från den arrangerande föreningen Dansens vänner förklarar dansgalan med att man vill öka intresset för dans.
– Genom en dansgala hoppas vi locka folk till våra andra danser som vi har. Många tror att man måste vara medlem i Dansens vänner för att få delta, men så är det inte.
I fjol höll man dansgala för första gången och då fick man inte bara fler medlemmar utan även sådana som besökte föreningens danstillställningar under resten av året.

Golvet höll
Carola Sundström var orolig för att dansgolvet inte skulle hålla eftersom det verkade vara lite tilltygat när det lades. Men dagen efter kan hon konstatera att golvet höll, dansgalan blev lyckad och att hon redan planerar nästa års gala.
– Man ska smida medan järnet är varmt.
Läs mer i papperstidningen!

Nina Smeds