DELA

Möbler som piggar upp höstmörkret

Möbelsnickaren Steven White inspireras av Skandinavien. Hans byråer och hyllor är funktionella, färgglada med rena linjer.
I går slog han upp dörrarna till sin nya butik.
Steven White från Storbritannien är byggnadsarbetare i grunden. Men när han flyttade till Åland och såg snickare arbeta på fasaderna mitt i vintern insåg han att han behövde byta karriär. Valet föll på möbelsnickeri. Men först testade han på att tillverka och sälja dockhus.
– I England finns det en stor industri för dockhus, medelklasskvinnor som inte hade ett när de var små pysslar med dem i vuxen ålder i stället, säger White.
Men på Åland är dockhus tydligen inte lika intressant och White började alltså snickra möbler i stället. Han har alltid varit intresserad av möbler och han tror att hans passion väger upp det faktum att han inte har någon skolning i yrket.
För två år sedan påbörjade han det som i dag är prototypen till hans ”Colour”-kollektion. Kollektionen består främst av byråer och andra förvaringsmöbler, sprayfärgade i blått, rött och gult.
– Många undrar om jag har inspirerats av Åland men jag tänkte inte ens på det, det är mina tre favoritfärger helt enkelt. Och jag tänker att det färgglada kan hjälpa oss att ta oss genom de mörka årstiderna.
Steven Whites butik hittar du på Gamla Godbyvägen där bland annat butikerna Salt och Städteam legat förut.
Läs mer i papperstidningen!

Tanja Lönnqvist