DELA

MCA bygger ut och höjer avgiften

MCA höjer grundavgiften med drygt 23 euro nästa år.
Samtidigt investerar bolaget i utrustning som ska förbättra mottagningen och utökar med två nya kanaler.
Driftsavgiften för 2007 höjs från 80 till 103,20 euro och årshyran för de digitala korten höjs från 20 till 35 euro, skriver Mariehamns centralantenn, MCA, i ett pressmeddelande. Öppningsavgiften för digitalkort ligger kvar på 35 euro.
I gengäld får kunderna förhoppningsvis mindre bekymmer med MCA:s kanaler eftersom man satsar på driftsäkrare teknik. Innan julhelgen installeras eluppvärmda parabolantenner som ska göra tv-mottagningen mindre känslig för snö och is.
MCA bygger också ut kapaciteten på det digitala basutbudet, vilket leder till att samtliga kanaler som idag kan ses utan digitalbox även kommer att finnas digitalt. Man behöver alltså inte växla mellan digitalt och analogt för att kunna se alla kanaler i basutbudet.

Ny sportkanal
Till nästa år utökar MCA det digitala basutbudet med Eurosport 2 och Discovery Travel & Living. Efter omläggningen kommer det digitala basutbudet innehålla 24 kanaler, medan de som nöjer sig med analogt även fortsättningsvis kan se 15 kanaler.
Tyska ARD plockas bort ur basutbudet eftersom kanalen är dyr att visa i förhållande till de relativt få tittarna, meddelar MCA. Anledningen till att hyran för de digitala korten ändå höjs är att priserna för inköp av tv-kanaler har höjts. MCA håller som bästa på att förhandla om ytterligare nya kanaler.

ANDERS SIMS