DELA

Maj blir miljömånad i Lemland

Lemlands kommun höjer sin miljöprofil den här veckan, med flera evenemang som skall höja kommuninvånarnas miljömedvetenhet.
På tisdag visas ÅPAB:s nya mobila återvinningscentral vid Solkulla mellan klockan 18 och 21.
På onsdag blir det modevisning med retrokläder på Valborg i Söderby, och filmvisning om konsekvenserna av tobaksodling i utvecklingsländer. Evenemanget pågår mellan 18 och 21 och besökarna kan också få information olika sätt att använda energi effektivt.
På lördag är det miljötema på flera ställen i kommunen. På Valborg blir det loppis, elbilsutställning, info om bussåkande med mera. På branddepån får besökare lära sig om räddningsarbete, släckningsarbete, första hjälpen med mera. Vid återvinningscentralen i Bengtsböle kan man fynda i returhallen och på skeppargården Pellas bakas det bröd utan elektricitet. Aktiviteterna pågår mellan 11 och 15.
I maj delar tekniska kansliet ut sopsäckar för byastädning. De byar som vill måla sina återvinningsstationer får målfärgen betald av kansliet. Och på biblioteket visas elevarbeten av returmaterial hela månaden.
Bakom det här digra programmet står en arbetsgrupp med representanter från kommunens styrelse och nämnder. Ordförande är Danne Sundman. (pd)