DELA

Lusseelever tvåa i semifinal

Ålands lyceum har med framgång deltagit i EU-frågesporten Euromitta 07.
I frågesporten testas elevernas Europakunskap och tävlingen har funnits sedan 1998. Ålands lyceum har inte deltagit tidigare.
Den 6 september ordnades riksomfattande uttagningar till en frågesporten. Totalt deltog 76 gymnasier och av dem gick 17 vidare till semifinal. Ålands lyceums lag bestående av Calle Brottenberg, Michele Ferrari och Erika Lindholm var ett av två finlandssvenska lag i tävlingen.
I fredags arrangerades semifinal i Åbo och lyceisterna mötte fyra andra skolor. Efter en timmes tävlande stod Etelä-Tapiolan lukio som segrare och Ålands lyceum kom på andra plats. Som jury i tävlingen fungerade europaparlamentarikern Alexander Stubb.
– Eftersom vi blev tvåa gick vi inte vidare till finalen, men vi är väldigt nöjda ändå, säger läraren Anders Casén som tror att Ålands lyceum i framtiden kommer att bli ett återkommande lag i Euromitta.
Ett 45 minuters sammandrag av frågesporten finns på finska YLE:s hemsida: http://194.252.88.3/rswebtku.nsf/sivut/viihde?opendocument&pageid=Content3B4AE. (ml)