DELA

Lilla Nestor tror han är en jakthund

I fredags fällde Flaka stora jaktlag en 7-taggars älg bara någon timme efter att jaktsäsongen 2010 hade inletts.
Äran för jaktlyckan går till den mycket, mycket lilla chihuahuan Nestor, sällskapshunden som har fått för sig att den är en jakthund.
Världens minsta hundras, chihuahuan, klassas som sällskapshund och får i dag ofta fungera som smycke år trendmedvetna storstadskvinnor. Men långhåriga chihuahuan Nestor är allt annat än ett yuppiesmycke.
I den lilla hundkroppen bor en rejäl dos mod och Nestor tvekar inte att följa upp de vittringar på vilt som han snappar upp, inte ens då vittringen kommer från en nästan hundra gånger större älg.
I fredags inleddes jaktsäsongen och jägarna i Flaka stora jaktlag i Lemland bestämde sig för att gå ut direkt klockan 9 på morgonen. En av jägarna är Tor-Erik Rehn.


Drev skickligt
– De vanliga älghundarna kunde inte vara med i fredags men jag har ju märkt hur bra Nestor är på att få upp vittring i vinden så jag tog med honom i stället, berättar Tor-Erik.
Det visade sig vara ett bra drag. Nestor fick snart korn på en älg, satte av efter den och drev den skickligt rakt till de jägare som låg på pass.
– Klockan 10.40 var allting över och jaktlaget hade fällt den enda älg vi får fälla i år. Nu får Nestor vara sällskapshund resten av vintern!
Läs mer i papperstidningen!

Titte Törnroth-Sarkkinen