DELA

Landskapet har inga replokaler för ungdomar

LAGTINGET. Det finns inga lokaler i landskapets fastigheter som lämpar sig för ungdomar att använda som replokal för sina band. Det konstaterar vicelantrådet Britt Lundberg (C) efter att ha gått igenom landskapets fastigheter tillsammans med byggnadsbyrån.
Det var vicetalman Gun-Mari Lindholm (Ob) som frågade landskapsregeringen i veckan om man kan erbjuda någon av sina lokaler för musikintresserade ungdomar att repetera i.
Lindholm påpekade att landskapet varit delaktigt i att många idrottsanläggningar genom att bevilja pengar för byggen, men inte till musikintresserade.
– Landskapsregeringen har inte dispositionsrätt över idrottsanläggningar trots att man gett bidrag och landskapsandelar, svarade Lundberg. Det är föreningar, bolag eller kommuner som har dispositionsrätt över dessa.
Landskapet har andel i Eckeröhallen, men den står heller inte till förfogande eftersom den är uthyrd. Lundberg hänvisade de musikintresserade ungdomar att vända sig till kommunerna eller föreningar med ungdomslokaler.
Det pågår diskussioner mellan landskapet och Mariehamns stad om hur Bergsskyddet ska användas och där kan det finnas en lösning tror vicelantrådet. (ns)