DELA

Komforthus inviger större fabrikshall

Den åländska hustillverkaren Komforthus Ab i Hammarland expanderar. I dag invigs den nya utbyggnaden av fabrikshallen.
Utbyggnaden är på 850 kvadratmeter och ska bidra till effektivare produktion och bättre logistik, skriver man i ett pressmeddelande. Den totala ytan för fabriken blir 1.630 kvadratmeter och inhyser såväl takstolsproduktion som plats för 3-4 arbetsstationer med väggtillverkning samt företagets kontor.
– Den här utbyggnaden var nödvändig för att bolaget ska ta ett steg vidare i utvecklingen och även nödvändig för att bibehålla en hög kvalité inom produktionen. Det är extra kul att vi har muskler och kapacitet att göra det under en period då det ändå har varit en viss avmattning i branschen, säger bolagets vd Kristian Andersson i pressmeddelandet.


Bygger för Havsvidden
Utbyggnaden underlättar arbetet med det första av åtta hus som Komforthus bygger för Havsvidden i Geta.
Komforthus är i dag det enda helåländska alternativet för ett nyckelfärdigt elementbyggt hus, vilket är en strategisk position som man arbetat för att uppnå länge, skriver man vidare i pressmeddelandet. Bolaget startade 1999, då som Byggfirma Andersson & Boman. Förutom att bolaget expanderar så utökar man också sin styrelse meddelar Kristian Andersson.
– Vi vill ha ett tydligt fokus på framtid, tillväxt och kundorientering . Vi vill inte bara möta dagens husköpare utan även morgondagens. Mats Clemes (Transmar) samt Christophe Jourdan (Andersson & Jourdan) har klivit in i styrelsen för att bidra med kompetens. Det är helt klart en spännande process vi är i. Vi hoppas att allt sammantaget ska ge våra kunder ännu större anledning att anlita oss i framtiden avslutar Kristian Andersson. (ns)