DELA

Kobba-styrelse sa upp caféarrendatorer

Föreningen Kobba klintars vänners styrelse har sagt upp hyresavtalet med Christian Ekström och Johanna Dahlgren om caféet till sommaren.
Styrelsen vill att caféarrendatorn ska hyra också den båk – som ännu inte finns, men som ska byggas.
Christian Ekström, som arrenderat caféet under tre säsonger, fick brevet på posten i går. I brevet meddelar styrelsen att avtalet är uppsagt och att man har för avsikt att hyra ut lilla huset där caféet finns och båken som en helhet under nästa år.
Tråkigt, tycker han.
– För oss finns det inga förutsättningar att fortsätta driva caféet på Kobba klintar. Vi är inte intresserade av att hyra båken för vår verksamhet. Så för oss återstår det bara att tacka för oss och styra vår båt någon annanstans. Det har varit en fantastiskt rolig tid och vi hade sett fram emot fler år där ute.
Att driva caféet är ingen guldgruva utan snarare en livsstil, säger han.


När Ekström och Dahlgren tog över caféverksamheten var antalet gäster kring 6.000 per säsong. Under de två senaste åren har antalet gäster varit 18.000 per år. Caféet har hållit öppet från maj till mitten av oktober.
Styrelsens ordförande Nils Ginman håller med om att uppsägningen hade kunnat föregås av dialog med arrendatorerna.
– Nu när jag tänker på det så är det förstås så. Men eftersom uppsägningstiden är sex månader så var det bråttom att säga upp avtalet inför sommaren.
Läs mer i papperstidningen!

Annika Orre