DELA

Jordskredsseger för Elisabeth Nauclér

Om en månad, söndagen den 17 april, är det dags för riksdagsval. Nyan pejlade läget på stan och i Godby. Har ålänningarna bestämt sig än?
Hela 69 personer av 100 svarade att de ger Elisabeth Nauclér förnyat förtroende och även i web-pejlingen var hon överlägsen.
Nyans pejling gick till på följande sätt: 100 personer – 60 i staden och 40 i Godby – fick vid lunchtid i går svara på frågan ”Vem ska du rösta på i riksdagsvalet i april?”
Svarsalternativen var Elisabeth Nauclér, Christian Beijar (S), Henry Lindström (C), Axel Jonsson (ÅF), Johan Ehn (FS), Lennart Isaksson (FS), Eva Ekström-Andersen (Lib) och Tony Asumaa (Lib).
Det är ingen vetenskaplig undersökning men genom åren har resultaten i Nya Ålands pejlingar visat sig stämma bra överens med verkligheten.


Varm i kläderna
Många säger att de är nöjda med nuvarande riksdagsledamoten Elisabeth Nauclér. Däremot är det ingen av de tillfrågade som kan ge ett konkret exempel på en sakfråga där de tycker att Nauclér har lyckats särskilt bra.
Erfarenheten lyfts däremot fram, att hon redan suttit en period och hunnit skapa sig kontakter.
– Jag tror att det tar en tid att komma in i jobbet, säger Hannele Ögård-Forsman.
Ingrid Nygård-Sundman från Kumlinge tvekar inte en sekund.
– Jag röstar på Nauclér. Utan vidare! Hon har gjort ett bra jobb.
Riksdagsledamoten ska först och främst bevaka Ålands intressen, tycker Ingrid Nygård-Sundman. Samtidigt är kontakterna med övriga riksdagsledamöter viktig.
– Och så väger det ingenting i ryggsäcken att kunna flera språk.
Ytterligare 300 personer deltog i en pejling på Nyans hemsida. Också här tog Elisabeth Nauclér hem de allra flesta rösterna (122 stycken).
Läs mer i papperstidningen!

Annika Kullman