DELA

Inspirationsdag med kändiskocken Paul Svensson

Kocken Paul Svensson, känd bland annat från tv-programmen Matakuten och Strömsö, kommer till Åland.
– Maten på Åland är bra, men här ges en chans till inspiration, säger arrangören Ulf Danielsson.
Företaget Dinera livsmedelsservice expanderar och flyttade nyligen till nya, större lokaler vid Skogshyddsvägen i Norrböle. Genom en minimässa passar man nu på att visa upp både lokaler och leverantörer. Där deltar även svenske kocken Paul Svensson, som bland annat ska hålla föredrag för folk i branschen.
– Vårt primära mål är att visa upp oss och väcka nyfikenhet. Men framför allt vill vi sprida tips och inspiration. Det är ju av yttersta vikt att folk vet vad man stoppar i sig, säger Ulf Danielsson, som dock framhåller att man inte vill komma med några pekpinnar utan bara vill erbjuda något kul
Varför valde ni Paul Svensson som er inspiratör-kock?
– Dels har vi gemensamma bekanta, men han var även vårt förstahandsval eftersom vi inte vill ha hit en stjärnkock som bara talar om havskräftor eller liknande. Paul har jobbat både på stjärnkrogar och skolkök, han har alltså lagat på mat på väldigt olika nivåer och är därtill känd för att vara trevlig, säger Ulf Danielsson, som räknar med ett stort antal besökare.
Minimässan hålls på onsdag den 17 mars.
En föreläsning specialkomponerad för anställda inom stor- och skolkök håller Paul Svensson cirka klockan 15.15 och är sedan på plats för mingel. Efter 18.15 är det dags för ett föredrag mer riktad till anställda i restaurangbranschen.
– För våra kunder, eventuella nya kunder och samarbetspartners är det bara att droppa in, hälsar Ulf Danielsson.

ANNA BJÖRKROOS

anna.bjorkroos@nyan.ax