DELA

Ingen skadad i husbrand i Hindersböle

Ett äldre hus i Hindersböle, strax bakom studentinternatet Bikupan, fattade tidigt i morse eld.

Klockan 6.07 nåddes Alarmcentralen av larmet och ryckte genast ut. Vad som förorsakade branden vet man fortfarande inte.
– Jag har ingen aning om vad som ligger bakom brandutbrottet. Den har startat som glödbrand, så det är till och med svårt att säga när branden bröt ut, säger biträdande brandchef Thomas Mattsson som är på plats för att övervaka det pågående släckningsarbetet.
– Klockan tolv i dag kommer polisen att komma hit och göra en teknisk undersökning.
Läget uppges vara under kontroll.
– För tjugo minuter sedan [9.55] var huset helt rökfyllt, men nu är det nedsläckt.


Hann dra i sig lite rök
Eftersläckningsarbetet kommer att fortgå ännu några timmar.
– Vi kommer så småningom att börja trappa ner, men vi kommer ha folk kvar hela dagen för eftersläckning och övervakning.
Huset som började brinna var en äldre tvåplansvilla som höll på att renoveras. Ingen befann sig i huset när branden utbröt och ingen har kommit till skada. Ägaren, som upptäckte branden i morse när han åkte för att titta till bygget, hann dock dra i sig lite rök och fördes till sjukhus för kontroll.
– Men det var mest en rutinkontroll, efter en timme var han ute och är nu på jobb, säger Thomas Mattsson.


Kraftigt skadat hus
Huset är kraftigt brandskadat invändigt.
– Det gamla björklagret i mellanväggen är helt genombrunnet. Men om det är möjligt att bo i det nån gång i framtiden, det är en sak mellan ägaren och försäkringsbolaget.

Enligt uppgift tillhörde huset en familj med tre mindre barn. Familjen hade hållit på att renovera huset ett tag och hade planerat att flytta in till jul.

LINA ANTMAN