DELA

Ingen flytt ännu för Annagården

Verksamheten i Annagården på Kumlinge fortsätter som vanligt tills kommunen fattat ett slutgiltigt beslut om renoveringen av utrymmena.
Socialnämnden anser att det är fel att flytta till Enklinge innan man har slagit fast renoveringens tidtabell.
Socialnämnden på Kumlinge har beslutat att verksamheten Annagården inte flyttar till Enklinge ännu.
– Förhoppningen är att man i slutet av februari vet mera om när renoveringen startar och före det blir det alltså ingen flytt av verksamheten, säger kommundirektör Jim Eriksson.
– Men flytten kan också bli ännu senare än vårvintern, allt är beroende av hur fort kommunen anser sig att fått in godtagbara offerter. Renoveringen skulle i bästa fall kunna vara klar i slutet av detta år.

Rinnande ögon
Som Nya Åland berättade i går har unken inomhusluft fått kommunen att ansöka av landskapet om att verksamheten skulle få flytta till Enklinge gamla skola medan Annagården renoveras.
– Problematiskt med socialnämndens beslut är förstås att delar av personalen upplever besvär inomhus med rinnande röda ögon och snuva, och att det därtill misstänks att det förekommer sjukskrivningar på grund av inomhusluften. Men sambanden mellan sjukskrivningar och luften är svår att helt fastställa. Delar av personalen har inga problem, och en del har också en neutral inställning till om flytten ska ske nu eller senare, säger Eriksson.

Titte Törnroth-Sarkkinen

titte.tornroth@nyan.ax