DELA

Han fick beröm av världsmästaren

Det är tjugotredje juli och dags för Oldtime Cruisers årliga sommarcruising. Traditionsenligt inleds helgen med en bil- och motorcykelutställning i Badhusparken och detta år är det motorcyklarna som står i fokus.
Mycket tack vare finbesöket från proffsbyggaren Stellan Egeland, som hittade en åländsk hoj värd beröm.
Runt Stellan Egelands vita tält mitt i Badhusparken samlas människor i alla åldrar för att antingen förundras, känna lite på hojarna eller passa på att ställa frågor till Stellan.
De två hojar han tagit med sig till utställningen står mitt i tältet till allas förtjusning. Den ena, en gräddvit Hulster 8-valve, är den han vann World Championship of Custom Bikebuilding med 2007.
Från världsmästerskap i USA till bilutställning i Badhusparken i Mariehamn. Hur kommer det sig att du kommit hit i dag?
– Jag var faktiskt på den här utställningen varje år när jag var mellan 18 och 25, fast med bil. Sedan träffade jag frun och hennes mamma är härifrån, så nu kommer vi hit alla somrar. Vi har en sommarstuga här och under vintern har jag hållit på renoverat en båt. För att få användning för den lite så deltog vi i snipäventyret och där fick jag förfrågan om att komma hit.
Vad tycker du om de åländska custombyggarna?
Det finns många bra, jag såg en blå hoj där uppe som var väldigt bra. Jag gillade verkligen allt med den; idéerna, finishen och stuket.
Ägaren till den blåa Harley-Davidson järnsportstern heter Conny Johns och kommer från Mariehamn. Han har bygget som hobby och har hållit på sedan moppeåldern.
– Jag har alltid customiserat mina grejer. Moppen fick sig bland annat en långgaffel och Kings&Queens-sadel.
Bildreportage i papperstidningen!

Madelen Holmström