DELA

Golf-Åland prisas i HD

Tord Westlund från TT Spektra kallar Åland för Östersjöns golfparadis i ett stort resereportage om Åland i Helsingborgs Dagblad.
– Utan den årliga golfresan till Åland skulle det fattas något. Statistiken visar faktiskt att nio av tio besökare återvänder till ön inom två år. För golfare är nog siffran tio av tio, skriver Westlund som är imponerad av de åländska golfbanorna.
– De två 18-hålsbanorna Slottsbanan och Kungsbanan lever upp till sina vackra namn. Vissa av hålen på Slottsbanan är sjönära med allt det för med sig. Vackra vyer men också dagar när en piskande vind förändrar klubbvalen dramatiskt. En hårt vinklad järnklubba ena gången kan få bytas mot en rejält tilltagen träklubba en annan gång för att nå lika långt. Det är i alla fall en bana man vill återkomma till, skriver Westlund som även gillar golfbanan i Eckerö.
– Första nio hålen på 18-hålsbanan är förhållandevis enkla på åkermark. De sista nio nybyggda hålen är betydligt mer utmanande i skogsmiljö, tycker han.
Det stora reportaget berättar utöver golfbanorna även om det åländska fisket, maten, Tjudö vingård, Stallhagens bryggeri och taxfree-handeln på färjorna.
– Åland erbjuder mycket för hela familjer, sammanfattar Westlund. (ml)