DELA

Godbymässan fyller 15

I helgen är det dags för Godbymässan, den femtonde i ordningen.
Med anledning av jubileet utlovas extra aktiviteter och rekordmånga utställare.
När Godbymässan startade för femton år sedan kunde nog ingen tro att den skulle bli den succé den blivit. Förra året hade mässan 4.100 besökare, och de senaste fem åren har antalet utställare ökat från drygt 60 till årets 80 företag.
– Det här är Ålands största mässa, säger projektledare Elof Johns.
Johns berättar att man på årets mässa kommer att möta företag av alla de sorter. I Godbyhallen kan man hitta smycken, pelletsvärmare, friskvårdsföretag, stockstugor, orientalisk mat, barnprodukter, resebyråer, och mycket, mycket mer.
– Vi har väldigt många småföretag. Eftersom vi tar en liten summa för montrarna är det många småföretag som har råd att vara med. Så vill vi ha det, vi vill inte sätta en för dyr prislapp på montern och hindra småföretagarna.

Mat och musik
Förutom alla utställare inomhus kommer det även att finnas företag på utsidan av Godbyhallen. Bland annat kan man förse sig med en korv eller en ledholmare. Inne i hallen finns ett mässcafé och simhallens café håller öppet både lördag och söndag.
– Så man behöver inte ta matsäck med sig, skojar Johns.
Underhållning bjuds det också på. Bland annat medverkar Flera röster, Alandia Strings, Greta Sundström och Luciagruppen. Mode visas också på scenen.

Paddla kajak
I samband med mässan ordnas även extra aktiviteter på Ålands idrottscenter.
– Det kommer bland annat att finnas kajaker i simhallen. Och alla besökare får en fribiljett till simhallen som går att utnyttja när man vill fram till sista maj nästa år, säger Johns.
Godbymässan håller öppet lördag och söndag från klockan 11.00 till 17.00.

MALIN LUNDBERG