DELA

Godby Center väntar på ett lyft

Två banker, tandläkare, hälsocentral, polis, taxi, fysioterapi, frisör, apotek och Finström-Geta församling – så har Godby Center sett ut ett bra tag.
Men var är allt folk?
Lite har hänt de två senaste decennierna. Det kan apotekaren och finströmaren Anita Nordqvist vittna om.
– Det har sett likadant ut sedan jag började jobba här -92, man har väntat varje år på att något ska hända.
I dag står landskapets gamla museilager och några polisceller tomma. Totalt handlar det om 700 av 2.700 kvadratmeter outnyttjad yta. Landskapet arbetar för att få det sålt och samtidigt helt slå sig fri från sitt ägande i fastighetsbolaget.
– Strategin nu närmast är att se över om landskapet hittar någon köpare, säger Göran Frantzén, överinspektör på byggnadsbyrån och representant i arbetsgruppen.
– Det är där bollen ligger just nu.


Komplement
Tillsammans med ÅHS äger landskapet 65,5 % av aktierna i bolaget. Dessa har ännu inte bjudits ut och något stort intresse har det inte heller funnits så här långt.
Den arbetsgrupp som tillsattes 29 september att syna utvecklings- och investeringsmöjligheter har i väntan på försäljning fått ta steget tillbaka. Men viljan finns ändå hos landskapet att skapa ett attraktivt område mitt i Godby dit fler människor ska hitta.
Disponent Klas-Göran Mattsson sitter med i arbetsgruppen och återkommer hela tiden till att centret borde få mer liv och rörelse.
– Det behövs lite mer aktivitet här. Det skulle behövas fler butiker.
Läs mer i papperstidningen!

Cecilia Lindvall