DELA

Funkisvillan vid havet såld

Olle Törnqvist och Stina Colerus har sålt sitt åtta år gamla funkishus i inloppet till Mariehamn vid Slemmerns strand i Lemböte.
Varken köpare eller köpesumma är offentliga.
Huset har varit utbjudet en tid på mäklarbyrån Fastighetskonsults hemsida. Nu är det sålt, vilket också framgår på hemsidan.

Aktiebolag
För en tid sedan ombildades fastigheten till aktiebolag – Bostads ab Lövkulla – och överlåtelse av aktier är ingen offentlig affär eftersom aktier i lagens mening är lös egendom. Därför finns köpet inte med i december månads offentliga fastighetsaffärer här intill.
Tomten är 2.300 kvadratmeter stor, har en strandlinje på 40 meter mot väster och öppen utsikt mot söder och väster. Huset inrymmer två lägenheter med en bostadsdel på 137 kvadratemeter och en ateljé på 84 kvadratmeter. Delarna kan enkelt göras om till en enda stor lägenhet. 120 kvadratmeter byggnadsrätt återstår.
Sommarateljé och flygelbyggnad med strandnära bastu och inglasat uterum/växthus finns också på fastigheten.
Utgångspriset för hela fastigheten var 630.000 euro.

Har själv ritat
Olle Törnqvist, konstnär och bildkonstlärare i Ålands lyceum, har själv ritat huset. Han och frun Stina Colerus flyttade in för åtta år sedan och huset har färdigställts under årens lopp.
– Vi byggde upp det för vårt liv och för min skapande verksamhet. Men allt har sin tid, och någon gång i vår flyttar vi till centrala Mariehamn där jag ska ha min konstnärsverksamhet framöver.

”En privatperson”
Han vill inte säga något om priset. Inte heller berättar han vem som har köpt fastigheten.
– Bara att det är en privatperson som har köpt hela fastigheten.
Ålänning eller någon utifrån?
– Det vill jag inte heller säga.

ANNIKA ORRE

annika.orre@nyan.ax