DELA

Framtiden hotad för Eckeröförening

Eckerö hembygdsförenings verksamhet är hotad. Vid årsmötet på lördag avgår ordförande, sekreterare och kassör och på föredragsningslistan finns en punkt som gäller föreningens hela framtid.
Eckerö hembygdsförening driver skeppargården Labbas med bland annat bankmuseum och ett gammalt skrädderi, vidare upprätthåller föreningen Postrotemuseet och har även det åländska delen ansvaret för den årliga postrodden. För postrodden finns dock en särskild kommitté.
Avgående ordföranden Britt-Marie Sjöström-Kärki säger till Nyan att det är svårt att få folk att engagera sig i föreningens verksamhet. Hon bedömer inte att detta är något specifikt för just Eckerö hembygdsförening utan ett problem som man har också i många andra föreningar.

Efterlyser eldsjälar
Hon har själv varit ordförande i några år nu men bedömer att hennes tid inte räcker till för engagemanget.
– Det skulle behövas fler eldsjälar, en sådan hade vi i vår tidigare mångåriga ordförande Eva Karlsson.
Utöver Sjöström-Kärki lämnar också sekreteraren Bibbi Wikblom och kassören Inger Svensson sin uppgifter i och med årsmötet.
Hur det blir med kommittén för postrodden, vet Britt-Marie Sjöström-Kärki inte, men hon säger att också den har kallats till årsmötet.
Britt-Marie Sjöström-Kärki hoppas att många skall möta upp till årsmötet som hålls på Labbas på lördag kväll kl 19 för att diskutera framtiden.

JAN KRONHOLM
jan.kronholm@nyan.ax