DELA

Färre turer för ms Roslagen

Ålänningarna får en ny daglig morgontur från Eckerö från den 23 mars och pendlarna från Sverige förlorar en avgång.
M/s Roslagen kör bara under högsäsong 2007 och också då är det m/s Eckerö som står för de flesta turerna.
Eckerölinjen har kommit ut med tidtabellen för 2007 och regelbundna resenärer noterade genast att förändringarnas vindar blåser. Det har tillkommit en ny tidig morgontur från Eckerö till Grisslehamn som från den 23 mars kör varje dag. Tidigare somrar har den turen avgått en timme senare och under lågsäsong bara fyra dagar i veckan.
En avgång från Grisslehamn har dragits in och dessutom kommer ms Roslagen överhuvudtaget inte att trafikera under veckosluten nästa vår utan bara under den absoluta högsäsongen då hon från och med i år ”bara” kör 4 av de sammanlagt tio dagliga turerna.
Men det betyder inte att trafiken på rutten Eckerö–Grisslehamn minskar.
– Nej, absolut inte – nu har vi mera trafik än någonsin eftersom vi maximalt utnyttjar ms Eckerös kapacitet, förklarar försäljningschef Tor Rönnberg.

Pendlare reagerar
Den nya morgonturen kl. 8.30 från Eckerö har lagts in efter tryck från resenärer som vill komma tidigare till Sverige. Men beslutet att lägga ner fredagsavgången kl. 17.00 från Grisslehamn har redan fått pendlare att reagera.
– Eckerölinjens nya turlista har naturligtvis inte kommit till över en natt, säger Rönnberg.
– Den är ett resultat av många kalkyler och undersökningar.Vi har strävat till att få en tydlig linje i vår kommunikation och i praktiken betyder det att ms Eckerö har fått en tidtabell som håller från före påsk till slutet av september. Resenärerna skall veta när ms Eckerö går.
Kommer ms Roslagen att utnyttjas för annat under icke högsäsong?
– Nej, det är nog meningen att hon skall ligga vid kaj.

TITTE TÖRNROTH-SARKKINEN