DELA

Farlig vägsträcka oroar saltvikare

Joggare tvingas i diket och cyklande skolbarn får hela tiden hålla uppsikt bakåt för att upptäcka fordon i tid.
Föräldrar och boende vid Ödkarby skola är oroliga. Både en gc-bana och sänkt hastighetsbegränsning finns på förslag – men inget tycks hända.
Trebarnsmamman Mia Schütten är bosatt i den gamla lärarbostaden vid Ödkarby skola. Hon har alltid tyckt att vägen utanför skolan varit farlig med snäva kurvor och dålig sikt. Men sedan hon tagit en paus från jobbet i höst blir hon varje dag varse om hur farofylld sträckan faktiskt är.
– Man ser allt härifrån, säger hon och pekar mot arbetsrummets och kökets fönster. Jag har sett hur folk tvingats hoppa i diket när större fordon möts och jag hör ofta bromsar som skriker.
Åtminstone en gång i veckan blir hon vittne till hur ett möte mellan bilister och fotgängare hade kunnat sluta i en olycka. Särskilt oroad blir hon av att se skolbarnen röra sig på vägen.
– De flesta som kör här vet att det ligger en skola intill vägen, men det finns andra som inte känner till det. Bilar kan komma körande i hög hastighet och så befinner sig små barn eller större barngrupper på vägen. Jag ser ofta cyklande barn som kollar bakåt många gånger för att se att det inte kommer någon bil.
Mia Schütten är kritisk. Ska det behöva ske en olycka innan de gör något? undrar hon.
– Det vore hemskt om det händer något. Då tror jag det är fler än en som blir illamående.
Läs mer i papperstidningen!

Cecilia Lindvall