DELA

Färja brann på Rödhamnsfjärden

Fartyget ms Finnfellow med 73 personer ombord slog på lördagseftermiddagen larm i samband med en brand ombord. Färjan befann sig på Rödhamnsfjärden.

–Branden är släckt och de är på väg in till Kapellskär, säger Cecilia Wegnelius, räddningsledare vid svenska sjöräddningscentralen till TT.
Den svenska sjöräddningen har ingen kontakt med fartyget utan kontaktades strax efter klockan 14 av sin finska motsvarighet. Eftersom branden släcktes ombord och ms Finnfellow för egen maskin är på väg mot hamn sattes dock inga räddningsresurser in.
– Branden började i ett förrådsutrymme bakom butiken ombord. Det tog ungefär en halvtimme för besättningen att släcka branden som orsakade kraftig rökutveckling, säger Giovanni Paci, presstalesman vid Finnlines, till TT.

Vid olyckshändelsen fanns det 73 personer ombord på Finnfellow. I branden uppstod inga personskador, enligt den finländska sjöbevakningens hemsida.

Färjan trafikerar sträckan Kapellskär-Nådendal.


Den åländska sjöbevakningen assisterade på plats men operationen avblåstes snabbt.

-Vi skickade dit våra enheter men Åbo ledde det hela, säger Anders Svebilius.

Bilden visar ett annat av Finnlines fartyg.

Om du har bilder eller vet något om händelsen, ta kontakt med Nyan på telefonnummer 0457-323-4444, eller maila redaktion@nyan.ax.

ANNIKA KULLMAN/FNB