DELA

Erfaren producent ny tv-chef på Åland24

Med uppdraget att göra Åland24 till en långsiktigt hållbar verksamhet flyttar Carl Borgström till Åland för det nya jobbet som vd för kanalen.
– Det går absolut att skapa en livskraftig lokal-tv här, säger han.
Sommarålänningen Carl Borgström började igår som ny vd och tv-chef för Åland24. Han är 33 år och kommer närmast från det svenska produktionsbolaget Silverback som producerar flera kända tv-program, bland andra Robinson och ”Halv åtta hos mig”.
Att jobba med lokal-tv på Åland blir annorlunda.
– Rent privat känns det skönt att komma till en lugnare miljö och slippa långa bilköer på morgonen. Jag kände att det var dags att göra någonting annat, säger Carl Borgström.
Vad är bra tv?
– Det ligger mycket i betraktarens öga. Bra tv är något som gör dig glad, arg eller ledsen och inte tråkar ut. Det finns många bra produktioner som floppat totalt. Det är tittaren som avgör.

Somrar i Ytterby
Under flera år har Carl Borgström och sambon tillbringat somrarna och annan ledig tid i en hyrd stuga i Jomala Ytterby. Nu tar de steget och flyttar till Åland på heltid.
Carl Borgström är nyligen hemkommen efter två månaders arbete i Asien där han var med och producerade Robinson Filippinerna. Efter att ha jobbat som producent och redaktör för stora tv-satsningar vet han hur man skapar tittarsuccéer.
Vilken produktion har varit roligast att göra?
– Det är nog en produktion för TV3 som hette ”Carl Jans änglar”. En kändiskock tog sig an ett gäng förortstjejer som skulle lära sig restaurangyrket. Det var kanske inte den mest proffsiga produktionen, men det gjordes med väldigt stort hjärta.
Trots att han jobbat med gigantiska produktioner i Sverige och olika delar av världen tar han jobbet på Åland 24 som en stor utmaning.
– Det är inte många som får möjlighet att vara med och forma en kanal mer varaktigt. En produktion här är lika viktig som Robinson eller Farmen, säger han.

Albin Dahlin