DELA

Eckerö vill stänga dyra återvinningsstationer

Det är dyrt att hålla efter återvinningsstationerna i Eckerö.
Nu föreslår byggnads- och miljönämnden att kommunen stänger alla återvinningsstationer så snart ombyggnaden av återvinningscentralen i Storby är klar.
Nya Åland har tidigare berättat att Eckerö dragit in flera återvinningsstationer de senaste året. Nu funderar man på att dra in de sex som finns kvar.
Diskussionen väcktes i kommunstyrelsen efter att kommuninvånare och turister klagat på att återvinningsstationerna ofta är överfulla. Allmänheten påpekade också att turister inte är medvetna om var återvinningscentralen finns och när den är öppen.
På kommunstyrelsens uppdrag har byggnads- och miljönämnden tagit fram ett åtgärdsförslag för sophanteringen. Man konstaterar att de sex kvarvarande återvinningsstationerna kostar kommunen 33 600 euro per år.
– Utöver tömningskostnaderna har stationerna även haft extrastädning, uppskattningsvis 8 000-10 000 euro för ovanstående stationer, skriver byggnads- och miljönämnden.
Med tanke på de dyra kostnaderna föreslår nämnden att återvinningsstationerna stängs så snart ombyggnaden av återvinningscentralen i Storby är klar.
Läs mer i papperstidningen!

Malin Lundberg