DELA

Carus bidrog till rederisuccé

Det åländska it-bolaget Carus har bidragit till att St. Peter Lines nya rutt mellan Helsingfors och St Petersburg överträffat förväntningarna. Linjen startade den 21 april.
– Vi har naturligtvis stött på oväntade problem på grund av den korta tiden mellan beslut och trafikstart. Carus, med deras stora kunskap och känsla för färjebranschen, har spelat en vital roll för att hjälpa oss att snabbt komma så här långt med ett gott resultat, säger rederiets marknadsdirektör Andrey Mushkarev i ett pressutskick.
St. Peter Line använder sig av Carus datacentral i Mariehamn för bokning, biljettering, incheckning och administration. Bolaget har också levererat registervårdtjänster för uppsättning av avgångar, priser och produkter i systemet.
– Vi är glada att ha fått St. Peter Line som vår kund. Ryska och det kyrilliska alfabetet var en av de utmaningar som vi måste ta hand om och lösa på en mycket kort tid. Jag är nöjd med att vi har kunnat bidra till den nya linjen succé och också med det förtroende som St. Peter Line visar oss genom att välja oss som leverantör av deras nya web site, säger Carus vd Anders Rundberg.
St. Peter Line trafikerar mellan Helsingfors och St. Petersburg med fartyget Princess Maria, byggt 1981 som Finlandia för Silja Line och med en kapacitet på 2.000 passagerare. (mt)