DELA

Brödbiten – Ålands ”färskaste” bageri

I slutet av förra veckan öppnade Brödbiten, det senaste tillskottet bland de åländska bagerierna. Bakom det nya bageriet, som huserar i Kantarellen, står Werner Sundberg och Dan Förström som även driver Park Restaurang & Bar och Chokladbiten.
Bake off-bröd i Kantarellens bageriavdelning är numera ett minne blott.
Lokala råvaror, riktigt klassiska bakverk och bröd bakat av deg som fått jäsa i 16 timmar. Det är de nya ledorden för Brödbiten som tog över Kantarellens bageriavdelning i torsdags.
Och det är inga noviser som står bakom. Werner Sundberg och Dan Förström som även tillsammans driver Park Restaurang & Bar och Chokladbiten, såg bageriet som den naturliga utvecklingen i deras krögarportfölj.
– Jag har nog alltid velat syssla med bageri. Att baka är min passion, säger Werner Sundberg som är den i ägarduon som kommer att tillbringa mest tid i bageriet.

Klassisk inspiration
Inspirationen till delikatesserna har de främst hämtat från lokala råvaror men även från Vetekatten och Riddarbageriet i Stockholm, där Sundberg gjorde sin praktik efter avslutad bagar- och konditorsutbildning på Ålands hotell- och restaurangskola.
– Det vi gör är att baka på riktigt. Vi gör allt från grunden. Allt från moussetårtor till surdegsbröd eller matbröd med åländska äpplen, säger Werner Sundberg.

MARIA NYKVIST

maria.nykvist@nyan.ax