DELA

Brandberg leder nya Medimar

Kia Brandberg blir verkställande direktör för Medimar Scandinavia från 1 maj. Sommarålänningen ser fram emot att bygga upp det nya vårdcentret.
– Jag var med och byggde upp Löwet från tomma lokaler, så jag har viss erfarenhet, säger hon.
Kia Brandberg arbetar i dag som enhetschef vid Löwet specialistmottagning i Danderyd. När arbetet som verkställande direktör vid Medimar Scandinavia annonserades ut var hon inte sen att söka. Hon är nämligen väl bekant med ön.
– Jag är sommarålänning sedan 1962 då jag första gången kom hit med mina föräldrar. Jag har varit här mycket, har goda vänner och en svärmor från Åland. Nu har vi min familj ett eget sommarhus i Eckerö och jag och min man har i många år närt en dröm om att flytta hit, säger hon.
Hon tillträder tjänsten 1 maj. Samma dag fusioneras Medimar Scandinavia med dotterbolaget Medimar Åland, där Mats Danielsson är vd.
– Han får en betydande ansvarsuppgift i det nya bolaget, säger styrelseordförande Sven-Harry Boman.
Kia Brandberg var delaktig i uppbyggandet av Löwet när det startade från tomma lokaler för fyra år sedan. Därför har hon en stor erfarenhet som kommer till nytta när Medimars nya vårdcenter invigs våren 2011 i Jomala Möckelö.
Mer om Brandberg kan du läsa i morgondagens Nya Åland.

MALIN TILLSTRÖM

malin.tillstrom@nyan.ax