DELA

Biskopen gästar Eckerö församling

Borgå stifts biskop Björn Vikström besöker Åland och Eckerö 8-10 oktober tillsammans med domkapitlets prästassessor Anders Laxell och notarie Clas Abrahamsson.
Sällskapet inleder sin vistelse på fredagen med att delta i en skolgudstjänt i Eckerö skola följt av överläggning med lärare och assistenter i prästgården. På eftermiddagen träffar de kommundirektör Jörgen Lundqvist samt övriga anställda i kommunen. På kvällen får förtroendevalda, anställda och andra frivilliga träffa trion i prästgården.
På lördagsmorgonen gästar man Marbyfjärdens stugor och dess ägare Brage Eklund innan man åker vidare på besök till Runar och Stina Wilén. På eftermiddagen blir det andakt på äldreboendet Solgården för att sedan på kvällen avsluta med en församlingsafton på paviljongen i Torp.
Söndagen inleds med högmässa i Eckerö kyrka med biskopen som predikant och församlingens kyrkoherde som liturg. Därefter blir det kyrkkaffe med allmän visitationsstämma på Ekergården för församlingens alla medlemmar. Efteråt hålls en avslutande överläggning i Ekergården innan sällskapet äter middag. (mt)