DELA

Barnfonden fick 600 euro

Ålands barnfond fick 600 euro från den insamling som ordnades när Ytternäs skola i tisdags arrangerade en programfest med anledning av Svenska dagen.
Det var andra året i rad som man uppmärksammade dagen och tillställningen blev, liksom förra gången, riktigt lyckad, berättar rektor Krister Norrgrann. Programmet riktade sig i första hand till mor- och farföräldrar och andra daglediga intresserade, och bestod av elevernas egna musikuppträdanden.
– Under det en timmes långa programmet kunde publiken njuta av allt från soloframträdanden till duos, trios, kvartetter och allsång. Mycket tid har lagts ner på att öva in repertoaren och eleverna har även varit duktiga och tränat hemma. Detta är ett bra tillfälle för enskilda elever att få uppträda, då det vid julfester och skolavslutningar brukar vara för ont om tid för solistiska framträdanden, menar Norrgrann.
– Det serverades kaffe och tårta, där den frivilliga avgiften för detta oavkortat gick till Ålands barnfond. Förra året gick de insamlade pengarna till Unicef, så vi tyckte att de skulle användas på hemmaplan i år, säger Norrgrann.
Drygt 200 personer besökte festen.
– Jag tror det är viktigt att eleverna får känna att de också kan vara med och påverka och förbättra samhället. Detta är, för barnen, ett bra exempel på hur välgörenhet kan bedrivas. Att känna glädje i att få hjälpa till där det behövs är viktigt också för barn, avslutar Norrgrann.(lt)