DELA

Avtal med Choice hotel Scandinavia för Lotsberget

Colorful Hotels, som planerar lyxhotell på Lotsberget, har har tecknat ett så kallat Letter of Intent med Choice Hotels Scandinavia.
Det här berättas i ett pressmeddelande:
”Avsiktsförklaringen gäller ett exklusivt samarbete och innehåller ett långtgående partnerskap, med både en fortsatt gemensam utveckling av konceptet och ett komplett driftsansvar för det nya hotellprojektet.”
Enligt pressmeddelandet arbetar parterna nu intensivt med marknadsanalyser och finansieringsfrågor.
– Detta är naturligtvis ett starkt erkännande av vårt projekt, men också ett oerhört viktigt steg för Åland som nation och destination, säger Stefan Eriksson från Colorful Hotels.

Kan bli spa
Från Choice Hotel Scandinavias sida har man valt att utveckla projektet under konceptet ”Quality Resort”, som är ett av koncernens fem välkända varumärken, och som erbjuder spa- och resorthotell.
Utvecklingsgruppen för hotellet håller nu ett mycket högt tempo och förhoppningen är att återkomma med en genomarbetad kravspecifikation och en konkret etableringsplan redan före sommaren 2010.
Parallellt med detta pågår fortsatta förhandlingar med det åländska näringslivet.
– Vi ser Colorful Hotels som en viktig pusselbit i Ålands framtid, och ett oerhört värdefullt steg i Ålands och Mariehamn Stads vision för att etablera Mariehamn som en högprofilerad konferensstad, och hela öriket som en attraktiv Nordisk destination. Och vi ser nu fram emot ett fortsatt starkt lokalt stöd för detta fantastiska projekt, avslutar Stefan Eriksson pressmeddelandet.

ANNA BJÖRKROOS

anna.bjorkroos@nyan.ax