DELA

April-folk bakom krogguide

Michael och Eva-Jo Hancock vid åländska April kommunikation ligger bakom den uppdaterade utgåvan av restaurangguiden EatSweden.
EatSweden listar inte bara restauranger med god mat, de ska vara snyggt inredda också. Och namnet till trots har även getts plats till några av Danmarks främsta och bäst inredda krogar, i alla fall enligt författartrion där den tredje länken är matintresserade mediastrategen Jochen Schmelzer. En gammal vän till paret Hancock, verksam i Stockholm och Köln.
Boken ges ut i begränsad upplaga och kostar 265 kronor. Den gäller under perioden 1 december 2007 – 31 december 2008 och säljs i utvalda designbutiker i Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och Malmö.
– Men finns det intresse kan vi säkert se till att den gå att köpa här också, säger Michael Hancock.
Att ”den gäller” har att göra med den matrabatt som ingår. Tar du med dig restauranguiden och en vän och ni går till någon av restaurangerna som finns med i boken, så får en av er välja em varmrätt gratis.


Favoritkrogar
Eva-Jo Hancock har formgett boken.
– Vi samlade helt enkelt våra favoritkrogar inom pärmarna. Vi vill ge läsaren lite hjälp att veta vilka restauranger som är riktigt bra just nu. Praktiskt om man är besökare och inte vill gå på någon krog-mina, säger hon i ett pressmeddelande.
– Och att blir bjuden på 16 varmrätter är ju alltid trevligt.
Förra utgåvan sålde i nästan 5.000 exemplar hos återförsäljare som Designtorget och utvalda designbutiker i Stockholm. Den blev en av förra årets 10 i topp-produkter på Designtorget.
– Första utgåvan var en testpilot, en galen idé som blev en bok, och vi fick en sådan oerhört positiv respons. Det var så kul så vi utökar i år, säger Eva-Jo.
– Nu ger vi ut tre utgåvor: EatSweden Stockholm, Göteborg och Malmö/Köpenhamn. De gemensamma nämnarna är högklassig mat, innovativ inredning och riktigt bra service, berättar Michael Hancock, som ansvarat för texterna. (ms)