DELA

Alida är restaurang igen

Nu har restaurangbåten Alida öppnat igen.
Båten har blivit såld, renoverad och uppfräschad. Ett nytt inslag i menyn är thaimat, för krögaren Noi Eriksson har erfarenhet från thairestaurangen vid flygfältet.
Mikael och Noi Eriksson tog över Alida när Jan Virtanen ville sälja. Efter mycket renovering börjar restaurangverksamheten på nytt.
– Det är lite jobb kvar ännu. Båten ska målas och den ska få nya markiser, säger Mikael Eriksson som också är innehavare av City-Bygg.
Det var förstås en fördel för dem att ha anknytning till byggbranschen när de renoverade. Det hela var klart med två veckors jobb.
– Det finns lite fler planer, men dem avslöjar vi inte än, säger Mikael Eriksson.

Utsikt och bilplatser
Noi Eriksson jobbade i fyra månader på flygfältets thairestaurang. Nu arbetar hon på Alida istället.
– Jag har ett intresse för mat, säger hon.
Det bästa med båten tycker de att är havsutsikten. Både kockarna och matgästerna kan beskåda det glittrande vattnet genom Alidas fönster. Mikael Eriksson tycker att det är ett riktigt fint läge.
– Och alla parkeringsplatser här bredvid gör det ju ännu bättre, säger han.

Två kockar
På Alida ska det serveras både thaimat och vanlig husmanskost. Därför har de två kockar. Till lunch serverar de också rejäla smörgåsar med kaffe. Smörgåsarna kan fås med både korv och ägg.
– Det finns inte riktigt några ordentligt matiga smörgåsar någon annanstans, säger Noi Eriksson.
Hon tycker att det är roligt att ha en restaurangbåt, och de tror båda att det ska fungera.
Alida har tidigare varit flodpråm men är numera ombyggd. Båten kan inte längre köras någonstans utan stannar i Österhamn, då alla maskiner är borttagna. Nere i båten har det också varit vandrarhem, men där finns nu 250 kvadratmeter outnyttjat utrymme.
Jan Virtanen ägde Alida i mer än 30 år.

Text och foto:
Katrina Tapio (praktikant)

redaktion@nyan.ax