DELA

Ålandsreklam i bilagor

Tänk blå vågor, leende ansikten och en och annan kändiskock. Det är dags att göra reklam för Åland igen.
Nytt för i år är bilagor som distribueras till tidskrifter typ Amelia, Golf Digest eller Fiske för alla.
Bilagorna är sju till antalet och berör cykel, friluftsliv, golf, sportfiske, barnfamilj, sport och konferens. De medföljer alltså andra stora dags- eller veckotidningar
Upplagorna varierar mellan 8.000, för sportbilagan som skickas ut till olika sportföreningar i Finland och Sverige, till 399.000 exemplar för bilagan barnfamilj, som medföljer tidningar och tidskrifter som berör familjeliv. Samtliga bilagor ska ut under våren.

Aktuell hela året
Ålands turistförbund har i år valt att framställa mindre och mer produktspecifika trycksaker i form av dessa bilagor.
Den allmänna Ålandsbroschyren, Åland 2007, är aktuell hela året om, men är nu mindre till sidantalet. Den börjar distribueras den 8 januari. Upplagan är på 100.000 och broschyren finns på svenska, finska, engelska, tyska och estniska.
Den lockar till Ålandsresa med aktiviteter som dykning, långfärdsskridsko, paddlig bland isflak och nyheten flytspark. Speciellt slår man ett slag för cykling, både cykelfärjor och ruttförslag presenteras.
De nya vandringslederna finns med på Ålandskartan och kan vara till glädje också för ålänningar som har lust att gå ut och vandra på hemmaplan. (ka-f)