DELA

Åland24 utökar sändningstiderna

Utökade sändningar, en tv-chef samt säkrad finansiering för en tid framöver. Åland24 har nu alla förutsättningar för att utvecklas ytterligare.
Efter många diskussioner med Ålads radio och tv, har Åland24 nu fått utökad sändningstid i Ålandskanalen. Numera sänder man klockan 06.00-12.00 samt 18.00-24.00.
– Tidigare har det varit uppdelat i halvtimmesblock på kvällarna och det har varit svårt för folk att hålla reda på sändningarna. Nu blir det mycket enklare, slår man på tv:n efter klockan sex morgon eller kväll finns Åland 24 där, säger vd Stefan Norrgrann.
Inledningsvis sänds programmen loopande.
– Men tanken är att vi får en regelrätt tablå, även om det dröjer någon månad än.

Satsar fullt
Åland24 har dessutom gjort klart med en tv-chef genom sommarålänningen Carl Borgström. Han kommer närmast från det svenska produktionsbolaget Silverback och inleder sitt arbete på Åland 1 februari.
– Han tillför den tv-erfarenhet som Åland24 behöver. Ända sedan kanalens början har vi gått på entusiasm och egna idéer, men nu kommer någon med erfarenhet från den ”riktiga” tv-världen. Han har kompetensen att ta oss ett steg vidare, säger Norrgrann.
Borgström ansvarar både för det redaktionella och det kommersiella.
Läs mer i papperstidningen!

Malin Tillström