DELA

Åland förevigat av tv-team

Fem tv-team har flängt runt Åland med sin utrustning under sommaren. Resultaten syns snart i tv-rutor på flera håll i Europa.
Åland har förevigats i flera tv-teams kameror under sommaren. Det rapporterar Visit Åland i ett pressutskick och berättar att de hjälpt till med flera av inspelningarna.
I juni spelades dokumentären ”Discovering the North” in på både på fasta Åland och i skärgården. Serien sänds med start nästa höst i hd-kvalitet i tysk tv och porträtterar bland annat 100 människor från det traditionella och moderna Norden.
I juli spenderade franska TV2 några dagar på Åland för att göra ett reseprogram med Didier Regnier. Det sänds nu på fredag morgon med repris 24 september och ligger ute på kanalens hemsida under en vecka.
Finska Yle var även de på besök under juli månad och filmade ”Vanessa ja pikkuväki”. Bilder togs vid bland annat Kastelholms slott och filmen visas under hösten. Finlandssvenska FST tillbringade tid på Åland under beachvolleyveckan Paf Open och spelade in ”Utmanad”. Två unga killar från Åland fick ett dygn på sig att lära sig spela beachvolley innan de spelade med svenska stjärnorna Tora Hansson och Camilla Nilsson. Programmet sänds 21 oktober klockan 18.30.
Det sista tv-teamet gästade Åland förra veckan. Det var brittiska BBC som besökte Kobba Klintar och Christian Ekström samt gjorde en intervju med Jocelyn Palmer ombord på Pommern. På Kobba Klintar medverkade även Ralf Ström och Bo-Erik Westberg från Åland. Tv-profilen Dick Strawbridge och hans kollega Mike Taylor medverkar i den svenskåländska ”Coast”.
Läs mer i papperstidningen!

Malin Tillström

malin.tillstrom@nyan.ax