DELA

Åland 24 flyttar in på Nyans hemsida

Sedan några dagar tillbaka hittar man Åland 24 på Nya Ålands hemsida.
En hel del förbättringar och nya funktioner följer med på köpet.
– Vi har redan sett ett positivt resultat, fler har varit in och tittat på våra inslag sedan vi blev en del av Nyans hemsida, säger Åland 24:s producent Lise Kalén.
Lise Kalén berättar att i princip hela hemsidan har byggts om, och hon är väldigt nöjd med förändringarna. Till exempel ligger inslagen numera kategoriserade under olika flikar; Senaste nytt, Nyheter, Sport, Nöje, Kultur, Samhälle, Kolon och Barn.
Därtill har man installerat en sökfunktion, så nu kan man enkelt hitta gamla inslag genom att skriva in ett sökord i sökfältet. Skriv till exempel ”IFK Mariehamn” och du får 17 träffar, ”Vildsvin” och du får fem, eller varför inte ”Streetrace” och generatorn hittar ett inslag på ämnet.
– Jag tycker att det har blivit lättare att hitta på sidan sedan den byggdes om, säger Lise Kalén och tillägger att Åland 24 också har startat en egen blogg.
– Där bloggar alla vi som jobbar på Åland 24.
Vad bloggar ni om?
– Om allt möjligt egentligen. Mycket om vad som händer bakom inspelningarna.

Interaktivitet
På den nya hemsidan finns flera möjligheter till interaktivitet. Varje inslag kan kommenteras, och vill man så kan man tipsa en vän om inslaget via en länk.
– Det är jättebra att vi på det här sättet kan få igång mer kommunikation med tittarna. Och det finns kontaktuppgifter till alla som jobbar här, så om man har några synpunkter får man gärna höra av sig, säger Lise Kalén.
Ytterligare nyheter på hemsidan är fliken Reklam, under vilken man kan läsa om möjligheterna att annonsera i Åland 24, och fliken Så ser du Åland 24, under vilken man får information om hur man får in kanalen på sin egen tv-apparat.
Att man kan förstora webb-tv fönstret är också en efterlängtad nyhet. Genom ett enkelt knapptryck kan man numera göra fönstret lika stort som datorns skärm.
– Det är verkligen jättebra, tycker Lise Kalén.

MALIN LUNDBERG