DELA
Foto: Stefan Öhberg<07_Bildrubrik>BLOGGARE Övre raden från vänster; Sara Thomas, Aleksandra Boguslawska, Lee Suho, Alice Agnelli, Alessandro Madami, Henriikka Simojoki, Hyesun Sung, Annica Grönlund. Nedre raden; Henrik Morkel, Alize Vandercruyssen, Maxime Bellefleur och Noel Grönlund.

Ljus och snö fascinerar bloggare

I helgen besökte tio bloggare från Europa, Asien och Nordamerika Åland.
För tredje året på raken gästade populära bloggare Åland i januari. Bloggarna var inbjudna av turistbyrån Visit Åland.

En av dem var den 23-åriga brittiskan Sara Thomas från Birmingham. Sammanlagt har hon kring en halv miljon följare på på sin blogg och på Instagram. Majoriteten av hennes följare är britter, amerikaner, tyskar eller från Australien.

Hon försörjer sig på att blogga och har bott i en ryggsäck i 18 månader. Innan hon var kom till Finland var hon i New York och innan det reste hon omkring i Asien.

Resan till Finland är hennes första till Norden.

– Åland är så vackert. Jag blir väldigt glad när jag ser riktig snö, det får vi väldigt sällan i Storbritannien. Majoriteten av bilderna jag fotograferar och delar är landskap. Här finns något pittoreskt överallt.

Vad och hur mycket hon de facto kommer att skriva om sina resa avslöjas senare. Men en saker är säker.

Hennes första längdskidåkningstur på golfbanan vid Kastelholms slott finns säkert med.

Belgiska Alize Vandercruyssen och Maxime Bellefleur från Kanada har rest runt i fem år. Tillsammans driver de bloggen Detour Local.

– Ljuset i de nordiska länderna är fantastiskt. Nu håller solen på att gå ner och snart är det helt mörkt men på sommaren är det helt ljust. Vi hoppas också på att få se norrsken i morgon.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!