DELA
Foto: Stefan Öhberg<07_Bildrubrik>LÄCKTE INTE Peter Lindbäck, medlem i Ömsens förvaltningsråd hösten 2004 när Ömsen sålde sina Chipsaktier till Orkla, säger som ett svar på Göran Lindholms påstående att ingen i förvaltningsrådet läckte information till pressen innan köpbudet offentliggjordes.

Lindbäck tillbakavisar påstående om läckor

– Ömsens förvaltningsråd läckte inte om Orklas köpbud på Chipsaktierna förrän tystnadsplikten lyfts av.

Det säger landshövding Peter Lindbäck i ett bemötande till vd Göran Lindholms utsaga i Nya Åland i fredags.
Ömsens vd Göran Lindholm, som företrädde Chips vid tiden för aktieförsäljningen hösten 2004 eftersom han satt i bolagets styrelse, sa i Nya Åland förra veckan att Ömsens förvaltningsråd ”läckte som ett såll till pressen och det blev ett jäkla liv”.

Nya Åland bad om dåvarande förvaltningsrådsmedlemmen Peter Lindbäcks minnesbild av hur det gick till. Han håller inte med om Lindholms beskrivning av förvaltningsrådets agerande i Ömsens beslut att sälja sitt aktieinnehav i Chips till Orkla.

– Jag har kalendrar och protokoll kvar och har kontrollerat händelseförloppet, säger han.

Förvaltningsrådet fick, säger han, huvudsakligen per e-post med kort varsel kallelse till ett extra möte tisdagen den 2 november 2004 klockan 16.

– Förvaltningsrådets medlemmar hade ingen aning om vad som skulle behandlas på mötet och inte heller kunde man läsa sig till det ur föredragningslistan som var daterad samma dag och som delades ut på mötet.

– Så nog blir man förvånad när man tvingas läsa dels att förvaltningsrådet skulle ha behandlat ärendet vid ett flertal möten och dels att förvaltningsrådet skulle ha ”läckt som ett såll till pressen”.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!