DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>BEVISNING Parternas konversation via textmeddelanden, sms, var en av de delar i bevisningen som inte skeretessbelades. I meddelandena framgår att lärare och elev har haft tät kontakt och pratat om ämnen som inte hör till en relation mellan lärare och elev. Bilden är arrangerad.

Lärare åtalad för grovt sexuellt utnyttjande

En lärare vid en åländsk skola åtalas för grovt sexuellt utnyttjande av barn. Offret, en flicka i tonåren, var hans elev. Det misstänkta brottet ägde rum hösten 2013.
Rättegången, som ägde rum igår, var till största delen sekretessbelagd, men parternas sms-konversationer sekretessbelades inte. Inte heller elevens advokat Lena Nordmans bilaga med sakkunnigutlåtanden om hur barn drabbas av sexuellt utnyttjande och grooming – att skapa en vänskaplig relation i syfte att underlätta sexuellt utnyttjande.

Sms-konversationen har hämtats från elevens mobiltelefon och i den har också raderade meddelanden återskapats. Åklagaren läser upp en stor mängd sms och i dem framgår att lärare och elev under hösten 2013 hade tät kontakt. Redan under sommaren meddelade läraren att han saknade eleven och att det skulle bli kul att se henne igen.

– Det är inte en helt normal konversation att ha med sin elev, säger åklagaren

Läs mer i papperstidningen eller e-Nyan!