DELA

Åklagare kräver ovillkorligt fängelse för Åland Post-chefer

I ett dramatiskt besked under rättegången mot Åland Post på onsdagsförmiddagen meddelade åklagaren att man nu kräver ovillkorliga fängelsestraff för Åland Posts personal.

I en dramatisk upptrappning i rättegången mot Åland Post meddelade åklagare Elisabeth Stenman-Haltia på onsdagens förmiddag att åklagarsidan skärper sina straffyrkanden mot samtliga åtalade.

Man kräver nu ovillkorligt fängelse i tre år och sex månader mot Åland Posts vd Henrik Lundberg, minst tre år för vice vdn och ekonomichefen samt för enhetschefen för fjärrtransporter och chefen för affärsområdet Pack & Distribution.
Samt minst två år för försäljningschef för e-handel och chefen för affärsområdet Logistik.

Åland Post har haft ett ”likgiltigt förhållningssätt till lagar och regler” och en ”total avsaknad” av kontrollfunktioner, sade åklagarna bland annat.

Man hävdade också att Åland Post distribuerade ”exceptionellt stora mängder” dopingklassade preparat för kunden Authentic Produce Limiteds räkning. Mängden anabola steroider skulle räcka för att försörja 400 personer i flera månader.

Eftermiddagen ägnas åt försvarets slutpläderingar.

Läs mer i morgondagens Nyan!

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp