DELA
Foto: Stefan Öhberg

Landskapet vill ha 17,5 miljoner i covidbidrag

Landskapsregeringen har lämnat en anhållan om drygt 17,5 miljoner euro till Ålandsdelegationen med anledning av Covid-19-pandemins ekonomiska inverkan på landskapet 2020.

Orsaken är att landskapets kostnader relaterade till pandemin och landskapsregeringens åtgärder för att minska de negativa effekterna i det åländska samhället uppgick till betydande belopp 2020.

Ålands landskapsregering anhåller om ett särskilt bidrag i första hand för att ”undanröja sådana väsentliga rubbningar i samhällsekonomin som särskilt drabbar landskapet”.

Totalbeloppet som man anhåller om uppgår till 17.537.120 euro, främst i form av understöd till näringslivet och anknutna organisationer, kommunala sektorn samt kostnader för att hantera den stora arbetslösheten. Dessutom ingår kostnader för ledningsfunktion och information samt tryggande av försörjningsberedskapen.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp