DELA
Foto: Fredric Häggblom

”Lägenheten är totalförstörd”

Orsaken till gårdagskvällens brand i lägenhetshuset i Jomala Dalkarby är ännu inte känd.

– Jag ska fara dit i dag och inleda brandorsaksutredning tillsammans med polisen, säger Krister Koskinen, brandmästare vid Räddningsområde Ålands landskommuner, till Nya Åland på fredag morgon.

Han berättar att när brandkåren kom till platsen i går kväll brann det för fullt i en lägenhet på tredje våningen, vid södra gaveln.

– Lågorna slog ut över balkongen och upp över taket.

Räddningspersonalen kunde dock snabbt konstatera att inga människor befann sig i lägenheterna på översta våningen.

– Vi påbörjade släckning utvändigt och sedan invändigt med rökdykare, och kunde ganska snabbt begränsa branden till den drabbade lägenheten.

Den drabbade lägenheten är enligt Krister Koskinen ”totalt förstörd”.

– Vi har också rivit en hel del av fasaden, men vi lyckades hindra branden från att sprida sig till resten av huset. På det viset är vi nöjda med utgången, fast det ser tokigt ut nu, säger Krister Koskinen.

Huset inrymmer åtta lägenheter. I räddningsarbetet deltog Jomala, Gottby och Strandnäs FBK. Finströms FBK bidrog med en tankbil och räddningsverket med en skylift.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp