DELA
Foto: <07_Bildrubrik>KONTAKT Via Kyrkans samtalstjänst hittar du någon som lyssnar.

Kyrkans samtalstjänst öppen under julen

Den här julen erbjuder kyrkans samtalshjälp någon som lyssnar – på både svenska och finska – via telefon, chatt, meddelanden på webben och vanliga brev på posten.
Kyrkans samtalshjälp finns under en ny gemensam adress www.samtalstjanst.fi.

Där finns också samtalstjänstens kontaktinformation och öppettider.

Under julen håller samtalstjänsten öppet på svenska på nummer 01019 0072 varje kväll klockan 20–24 och på finska 01019 0071 varje dag klockan 18–01. Under veckoslutsnätter är finska jouren öppen till klockan 03. Samtalstjänstens chatt är öppen måndag till torsdag klockan 18–20 (med undantag av julafton 24.12) och på finska måndag–fredag klockan 16–20.

De jourhavande på Kyrkans samtalstjänst är utbildade för sin uppgift och försöker att tillsammans med den som tar kontakt hitta bra lösningar för var och en. Det går bra att ta kontakt anonymt om man vill och samtalen sker alltid i förtroende.

Via nätet går det att få hjälp dygnet runt. Via Samtalstjänstens nätjour går det att skicka meddelanden när som helst och det kommer svar inom några dagar, också i julhelgen. Chattjouren fungerar i realtid via webbsidan www.samtalstjanst.fi, där samtalar du konfidentiellt via ett chattfönster och den jourhavande ser inte vem du är.

Läs mer i papperstidningen eller E-Nyan!