DELA
Foto: PressbildPRISAS På torsdag tilldelas Johannas Grüssner Ålandsbankens kulturpris 2016. I höst är hon tillsammans med Ålands projektkör aktuell med en ny musikal som handlar om legenden Lucia.

Kulturpristagare aktuell med ny musikal

Johanna Grüssner belönas med Ålandsbankens kulturpris för sitt arbete med körprojekt på Åland. I höst kommer en nyskriven musikal om Lucia med projektkören producerad av Grüssner.
Ålandsbankens kulturpris, som delas ut av Ålands kulturstiftelses styrelse, tilldelas i år sångaren, körledaren och musikpedagogen Johanna Grüssner. Priset är på 4 000 euro.

Motiveringen för priset lyder:

”Hon har efter gedigna musikstudier hemma och utomlands gjort en karriär som kombinerar soloartistens roll med en framgångsrik verksamhet som dirigent, pedagog och musikproducent. Som sångerska inom jazz- och visgenren har hon flitigt framträtt tillsammans med olika större och mindre ensembler och medverkat i ett femtontal skivinspelningar. Som dirigent och producent har hon med stor framgång både på Åland och utanför landskapet initierat och lett många krävande körprojekt. Johanna Grüssner har som artist visat prov på mångsidighet, originalitet och nyansrik musikalitet. Hennes arbete som körledare och pedagog kännetecknas av uppmuntrande entusiasm och musikalisk professionalism. I båda uppgifterna har hon vunnit stor uppskattning hos både publik och deltagare.

Läs en intervju med Johanna Grüssner i morgondagens Nya Åland!