DELA
Foto: <07_Bildrubrik>KONFLIKT Nya Åland berättade i måndags om bråket mellan Joe Lynn Turner och Nik Kotzev.

Kotzev försvarar skivsläpp

Joe Lynn Turner undertecknade redan 2010 ett dokument där han godkände att en Brazen Abbot-konsert kunde släppas på dvd.

Så försvarar rockbandet Brazen Abbots grundare Nik Kotzev sig mot kritiken från sångaren Joe Lynn Turner.

Joe Lynn Turner uppmanade nyligen sina fans att inte köpa Brazen Abbots nya samlingsplatta. Kotzev hade inte kontaktat honom innan han släppte plattan som innehåller en dvd med en konsert inspelad i Bulgarien 2010.

Kotzev är mycket besviken på att Turner och hans fru, som är hans manager, inte kontaktade honom innan Turner kritiserade skivsläppet på sin Facebooksida. Det skriver Kotzev i ett öppet brev till musiksajten Melodic Rock.

Musikerna som var när konserten filmades visste att den skulle släppas på dvd. Efter turnén undertecknade alla ett dokument där de gav sitt tillstånd till att det filmade materialet kunde ges ut.

När Kotzev senare skickade Turner en kopia av dokumentet svarade Turner att han inte tyckte att formuleringarna var OK, och konstaterade att det inte var skrivet av en jurist.

– Eftersom jag inte väntade mig några problem så formulerade jag texten själv, skriver Kotzev.

Turners blivande manager var med när han undertecknade dokumentet samtidigt som han fick betalt för turnén. Ingen av dem hade då några invändningar.

Kotzev släpper plattan på sitt eget bolag och räknar med att sälja mellan 200 och 300 exemplar och har erbjudit Turner en del av intäkterna.