DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>PRISAS IGEN Birka Cruises vinner Grand Travel Award för andra året i rad.

Birka bäst i Sverige

Birka Cruises har vunnit Grand Travel Award 2015.

Det är andra året i rad som rederiet kniper första plats.
– Vi är glada och extremt stolta. Att som den mindre aktören bli utnämnd till Sveriges bästa rederi av de som ständigt synar oss i sömmarna är en stor ära, säger Satu Andersson, VD för Birka Cruises i det pressmeddelande rederiet skickade ut i går.

– Birka Cruises uppfattar utnämningen som ett bevis för att satsningarna på långkryssningar, svenska smaker och nya målgrupper ligger helt i linje med marknadens önskemål.

Grand Travel Award arrangeras av affärs- och branschtidningen Travel News. Vinnarna i de totalt 17 olika klasserna röstas fram av 1 200 resebyråsäljare.

Nya propellerblad

Eckerökoncernen har fått rubriker i svenska media också för resultatet av Eckerös dockning. Under rubriken ”Fartygsrenovering kostade 9,5 miljoner” skriver Norrtelje Tidning om den uppfräschning som har gjorts i passagerarutrymmena under inredningsarkitekt Bettina Ingves ledning.

– Det huvudsakliga syftet med årets dockning var att byta ut propellerbladen och att göra en grundlig kontrollbesiktning av fartyget som vid det här laget är 35 år, säger Eckerölinjens vd Tomas Karlsson.

Summan 9,5 miljoner avser svenska kronor.