DELA
Foto: Åland Post

Julmärkespengar till Pelaren

Åland Post sålde julmärken och det ledde till att Ålands Fountainhouse – Klubbhuset Pelaren får 1 500 euro.

Sedan 1993 ger Åland Post ut julmärken, och överskottet från försäljningen ges till ”föreningar och utvecklingsprojekt på Åland som är till nytta för det åländska samhället.”

Till årets mottagare utsågs Ålands Fountainhouse – Klubbhuset Pelaren och summan blev 1 500 euro.

– Vi fick in flera bra förslag på mottagare av julmärkesmedlen från allmänheten och på så sätt fick vi upp ögonen för Pelaren. Vi är glada att på detta sätt kunna stöda deras viktiga arbete för personer med psykisk ohälsa, säger Eivor Granberg, affärsområdeschef för Åland Post Frimärken i ett pressmeddelande.

– Alla på klubbhuset jublade när vi fick nyheten och vi är väldigt tacksamma för att just vi fick vara mottagare denna gång säger Linus Åkerholm, verksamhetsledare på Pelaren.

– Pengarna vill vi använda till att ordna aktiviteter som förenar medlemmarna och bidrar till deras välmående, berättar Rosie Fagerlund.

Årets julmärken ges ut den 20 oktober och har temat ”vinterlekar”. Bidragsmottagare är borreliagruppen, ett nätverk av medicinska forskare som studerar fästingburna infektionssjukdomar på Åland, framför allt TBE och borrelios.

Tack för att du väljer Nya Åland!

Kära läsare, stort tack för förtroendet och för att du använder Nya Åland och nyan.ax för att hålla dig uppdaterad. Vi jobbar för dig men god journalistik kostar, så nu behöver vi din hjälp.

Välj belopp