DELA
Foto: Jonas Edsvik

Julbelysning dubbelkollas efter olycka

Tidigare i veckan föll en del av en julbelysning ner på en fotgängare på Torggatan i Mariehamn. City Mariehamn, som står för julbelysningen, kontrollerar nu säkerheten.
Julbelysningen som vanligtvis ökar mysighetsfaktorn på gator och torg fick motsatt effekt tidigare i veckan, då en del av en julbelysning rasade ner på en person som gick längs med Torggatan.

Både staden och City Mariehamn försäkrar att man fortsättningsvis kan vara trygg på Mariehamns gator.

– Det är fråga om en isolerad olyckshändelse, säger Alexandra Walk-Liljeroos, centrumledare på City Mariehamn.

Det var vajerlåset på den fallna julbelysningen som på något sätt hade öppnats upp.

– Det var fråga om yttre påverkan. Antingen var den inte fastsatt ordentligt eller så är det på grund av väder och vind eller att någon bil tagit i den.

Redan samma dag som olyckan inträffade fick den anlitade entreprenören i uppdrag att genomföra en genomgång av julbelysningens säkerhet.

– Senast nästa vecka kommer vi att utföra en ytterligare översyn med skylift. Men vi är övertygande om att allt är som det ska vara.

På Mariehamns stad finns det inga planer på att i nuläget vidta några åtgärder för att säkerställa tryggheten på gatorna.

– På det här sättet får det naturligtvis inte gå till. Men med tanke på att det här är första gången på alla dessa år som något liknande händer, så ser vi ingen orsak att ingripa, säger Håkan Lindén på Mariehamns stad.